11/9/07

Είμαι ζωντανός!

Περίπου 1 μήνα μετά από το τελευταίο δείγμα ζωής, ξανανεβαίνω στην ταράτσα, πολύ χαρούμενος που είμαι πάλι μαζί σας. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας για το που βρίσκομαι και αν ζω, για τα αναπάντητα χτυπήματα στην πόρτα και τα σημειώματα που βρήκα και συγγνώμη για την αργοπορία.
Οι διακοπές στην πατρίδα του Τσελεμεντέ είχαν άρωμα καπαροσαλάτας, γεύση ρεβιθάδας και νοστιμιά τσαπέλου.
Είχαν την εκπληκτική θέα από το κάστρο, την μοναδική -δυστυχώς- όμορφη παραλία στο Βαθύ, την πανέμορφη Απολλωνία, τις 369 εκκλησίες! τους αναμένους φλάρους σε όλα σχεδόν τα σπίτια, κ.α. πολλά που σας συνιστώ να γνωρίσετε. Α! Χαιρετίσματα στον κ. Δεπάστα στη Χερρόνησο, που στο εργαστήριο πήλινων "Η Δύσκολη" κατασκευάζει με τα χέρια του εδώ και 50 και πλέον χρόνια απίθανα πράγματα.
Το έκανα λίγο "Μένουμε Ελλάδα" αλλά πραγματικά μου άρεσε πολύ το νησί. Το κακό είναι ότι η επιστροφή στην καθημέρινότητα μου με ξεβόλεψε αρκετά. Δικαιολογία για την απουσία μου στα των bloggers είναι ότι μου πέσαν πολλά μαζί θέματα δουλειάς και έτσι έχασα λίγο τη μπάλα. Σιγά σιγά, όμως, ξαναβρίσκω ρυθμό. Χοπ! χοπ!

Επηρεασμένος από την εθνική τραγωδία, όπως όλοι, φαντάστηκα πως αν το δάσος είχε στόμα και μπορούσε να μιλήσει, το πιο πιθανό είναι να έλεγε κάτι που διάβασα σε ένα πλακάτ κρεμασμένο από το λαιμό ενός διαδηλωτή : "Σώστε τουλάχιστον ένα δέντρο... για να κρεμαστούν όσοι φταίνε..."

6 σχόλια:

3 parties a day είπε...

Να προσέχεις εκεί πάνω στην ταράτσα... :)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλώς ήρθες!!!

Μόνοι τους αποκλείεται να πάνε για κρέμασμα...εμείς πρέπει κατι να κάνουμε

Γλαρένιες αγκαλιές

tulipa nera είπε...

Καλως ήρθες! Κι εγώ το ίδιο έπαθα, γύρισα από διακοπές και ήρθαν πολλά μαζί με αποτέλεσμα να τρέχω! Το θέμα είναι ότι πέρασες όμορφα.

Καλό φθινόπωρο!

Θερμεσιλαος είπε...

απαράδεκτε, μας τρόμαξες. ευτυχώς γύρισες καλά και πέρασες και καλά,όπότε μπορούμε να προσδικούμε σ'ένα άλλο εξαιρετικό θέμα σου όπως το προηγούμενο περί κληρονομίας..
την καλημέρα μου
Θ.

aparadektos είπε...

3 pad θα προσέχω γιατί όσο πιο ψιλά ανεβαίνεις τόσο πιο εύκολα πέφτεις σ' αυτή τη ζωή.

φυρδην-μιγδην καλώς σας βρήκα! Χθες είχαμε μια ευκαιρία. Εν μέρη το κάναμε. Δεν φτάνει, όμως, μόνο αυτό.

tulipa nera, όσο πιο καλά περνάς στις διακοπές, τόσο δυσκολότερα προσαρμόζεσαι. Καλό φθινόπωρο και σε σένα.

Αγαπητέ θερμεσίλαε, δεν το έκανα επίτηδες αλλά μου άρεσε που ανησυχήσατε! Περιποιεί ιδιαίτερης τιμής το να σχολιάζεται από εσένα ως εξαιρετικό κάτι που γράφεται. Σε ευχαριστό πολύ.

Θερμεσιλαος είπε...

απαράδεκτε φίλε μου. το κείμενό σου περί εθνικής κληρονομίας είναι, πραγματικά εξαιρετικό. είναι δε ταυτόχρονα θλιβερό πόσο λίγο μας νοιάζει αυτή. όλους μας.
καλημέρα.
Θερμεσίλαος

Τόσοι μπήκαν, αλλά πόσοι βγήκαν;