31/7/07

Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός...


... σε καίει, σε σκορπάει και σε παγώνει.
Ποτέ δεν έδινα αξία στο χρόνο. Θεωρώ πως ταιριάζει στους φυγόπονους, στους μοιρολάτρες και στους δειλούς. Σ' αυτούς που αντί να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους περιμένουν την λύση έτοιμη. Αντί να δουν το πρόβλημά τους κατάματα και να το αντιμετωπίσουν με τις δυνάμεις τους, κοντοστέκονται και παρακαλάνε να τους βγάλει κάποιος από το αδιέξοδο. Δεν είμαι ούτε τόσο θαρραλέος, ούτε τόσο αγωνιστής. Θέλω όμως τη ζωή μου να την καθορίζουν τα ζωντανά γεγονότα και όχι ο άψυχος χρόνος. Δεν θέλω να περιμένω το χρόνο. Θέλω ο χρόνος να περιμένει εμένα.

16 σχόλια:

-keimgreek- είπε...

όπως και να' χει με τον α' ή β' τρόπο πάντα μας ταλαιπωρεί, ακόμα κι αν δε του δίνουμε σημασία, ε, έρχονται στιγμές που ταλαιπωρεί το μυαλό μας. κι αργότερα το σώμα μας.

mad2luv είπε...

συμφωνω...

*...Nantia...* είπε...

χμμ δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι..(είμαι και λίγο ξανθιά ε?χιχι)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μή μου πεις γμτ, ότι πολλές φορές δε σκοτώθηκες στο τρέξιμο τα πρωϊνά για το γραφείο ή να προλάβεις ανοιχτή την Τράπεζα ή τη Δημόσια Υπηρεσία;
Στην καθημερινότητά μας αναμφίβολα μας ταλαιπωρεί.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
Γλαρένιες αγκαλιές

kat. είπε...

αρνούμαι να τον ακολουθήσω! θέλω να ζήσω λίγο μακριά από δείχτες και ρολόγια και ώρες..

και ας χαθώ!

Θερμεσιλαος είπε...

(...)άσχετο αν πραγματικός ρεαλιστής είναι όποιος ψάχνεται περί το αναγκαίον - είπαμε όμως: η έκπτωση και η διαστροφή των λέξεων και των εννοιών είναι σήμερα (στην εποχή της μαζικής επικοινωνίας) η καλύτερη Βάφεν Ες-Ες-δύναμη για την υπονόμευση του σθένους των πολιτών (...), έγραψα σε κάποια ανάρτηση. σωστα, όσα γράφεις.
Καλημέρα,
Θ.

tulipa nera είπε...

Κάποιες φορές ο χρόνος περνάει γρήγορα σαν αστραπή. Άλλες κυλάει αργά, σταγόνα σταγόνα [σαν κρέμα σαντιγί, που έλεγε κι ένα τραγουδάκι στη Λιλιπούπολη]. Θα ήθελες να πατήσεις το pause για λίγο; Το forward; Όποια κι αν είναι η επιλογή, ας είναι ο χρόνος μια συλλογή από πολύτιμες στιγμές που ομορφαίνουν τη ζωή μας. :)

aparadektos είπε...

keimgreek, ο χρόνος είναι ψευδαίσθηση. Το πόσο γρήγορα ή πόσο βασανιστικά αργά περνάει είναι αυθαίρετη δικιά μας διαπίστωση, που βασίζεται στην κατά περίπτωση ανάλογη διαχείρησή του. Ο χρόνος είναι πάντα ο ίδιος και για όλους.

mad2luv, ωραίο τραγούδι έβαλες, στο ξαναλέω.

nantia, σε συγχωρώ, σου έτυχαν και τόσα τις τελευταίες μέρες!

aparadektos είπε...

φύρδην-μίγδην, πάντα σκοτωμένος είμαι γιατί τα κάνω όλα τελευταία στιγμή. Και διαπιστώνω το εξής: λιγότερα πράγματα που τα κάνω αγγαρεία, απαιτούν πολλαπλάσιο χρόνο από περισσότερα πράγματα που τα κάνω και τα γουστάρω.

kat, αν μπορούσες να το κάνεις αυτό μπορεί και να χανόσουνα, αλλά σίγουρα δεν θα έχανες!

θερμεσίλαε, ευχαριστώ, σπεύδω να διαβάσω την ανάρτηση!

tulipa nera, θαυμάσια ευχή!

Θερμεσιλαος είπε...

"το πέρασμα του χρόνου είναι μια ψευδαίσθηση".την ίδια αίσθηση έχω κι εγώ. ο χρόνος είναι άχρονος καιη μέτρησή του καθαρά συμβατική - η μόνη βιωματική αντίληψη που έχουμε είναι το ημερονύκτιο και το έτος. όλα τα άλλα είναι αποτέλεσμα αυθαίρετων ορισμών. ο χρόνος, μετρήμος απ΄την εξέλιξη, που συχνά είναι ταυτόσημη με την φθορά και μας επιτρέπει να συνειδητοπούμε την αλλαγή είνα το σπουδαιότερο αγαθό. κι όμως, ποιός δεν έχει πει "σκοτώνω την ώρα μου"; η τλελεολογική θεώρηση της ζωής μας σπρώχνει στην ταχύτητα, κάνω κάτι τώρα ώστε να έχω χρόνο διαθέσιμο αργότερα.όμως η ζωή είναι αργηόσυρτη και χρειάζεται και βραδύτητα και πάυση στην δράση π για να είναι ζώσα ζωή.
καλόβράδυ
Θερμεσίλαος

david santos είπε...

That this weekend either of peace and happiness for all the people of Greece. It does not have plus a fire

aparadektos είπε...

θερμεσίλαε,
η ζωή χρειάζεται όλες τις ταχύτητες του χρόνου. Όπως το λές. Σαν ένα αυτοκίνητο που κατά το δοκούν αλλάζεις ταχύτητα και από 3η βάζεις 5η για να τρέξεις και μετά 1η για να πας πιο αργά. Συμφωνώ πως είναι το σπουδαιότερο αγαθό, πιθανόν γιατί δεν έχει όπισθεν. Έτσι τον εκτιμάμε περισσότερο.

Μr santos, ti ekplixi!Tora tha mpo kai ego o ftoxos sta statistika sas!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ναι, αλλά μετράς το χρόνο μέχρι να πάρεις άδεια! χαχαχαχα

Καλώς σε γνώρισα φιλαράκο!

aparadektos είπε...

Ασκαρδαμυκτί μου, όντως δεν βλέπω την ώρα να μπώ στο καράβι για Σίφνο. Να τα ξαναπούμε!

If...ιγένεια είπε...

Ο χρόνος ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ καλός μαζί μου, είναι καλό τυπάκι, την δουλειά του κάνει..

aparadektos είπε...

If.. igeneia, όποιος είναι αισιόδοξος με το χρόνο, είναι αισιόδοξος με τη ζωή. Πολύ καλά το βλέπεις!

Τόσοι μπήκαν, αλλά πόσοι βγήκαν;