14/7/07

Κρίση Ταυτότητας

Διαβάζω κατά καιρούς διάφορα blogs κυρίως για να περάσω την ώρα μου, αλλά και να κατανοήσω την χρησιμότητα και την φιλοσοφία του κάθε blog. Το πρώτο είναι καθαρά υποκειμενικό και λόγος δεν μου πέφτει. Το δεύτερο, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι μοιάζει με το λεύκωμα που κάναμε μικροί στο σχολείο, όταν σε ένα τετράδιο χωρίζαμε τις σελίδες σε ερωτήματα στα οποία θυμάμαι ήταν και υποχρεωτική η απάντηση από τους συμμαθητές. Ερωτήματα, απλά και ευκολοαπάντητα, όπως ποιό ποτό σ'αρέσει (τρομάρα μας!), τι μουσική ακούς κ.λ.π.. Τα blogs έχουν παρόμοια φιλοσοφία αλλά λόγω του πλήθους τους τείνουν να εξειδικευτούν τόσο, ώστε όταν ο bloger αναρτήσει π.χ. ένα ποίημα του Καβάφη (και πολύ καλά θα κάνει) όλο το περιεχόμενο του blog θα στριφογυρίζει γύρω από το ποίημα με αποτέλεσμα την βαρεμάρα.

5 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Για τους περισσότερους από εμάς πουδεν εξειδικευόμαστε σε κάποια πράγματα, έτσι είναι.
Απλά, μας εντυπωσίασε η τεχνολογία και οι δυνατότητές της (κατέβασμα εικόνων, ήχου, video...συν η επικοινωνία).
΄Ομως , η κουθβέντα δεν περιστρέφεται κάθε φορά σε ολόκληρο το blog, αλλά στην ανάρτηση της συγκεκριμένης ημέρας.
Κάθε post έχει τη θεματολογία του, π.χ. εδώ δε σου γράφω ότι και στο προηγούμενο, άλλο θέμα εδώ

Γλαρένιες αγκαλιές

(Α, και καλορίζικος στο χώρο)

aparadektos είπε...

Ευχαριστώ!Αν και το μεγαλύτερό μου άγχος είναι αφ'ενός να είμαι τακτικός και φιλόξενος οικοδεσπότης και αφ'ετέρου στα post που κάνω να μην βγαίνω εκτός θέματος. Είναι κανόνας, βέβαια, σε κάθε καινούργια ομάδα η διαδικασία της ένταξης να εμπεριέχει το στοιχείο της ενδεχόμενης απόρριψης ή μη αποδοχής για τον κάθε "ψαρά".

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Γράφεις για σένα γιατί το έχεις ανάγκη, σεβόμενος πρωτίστως τον εαυτό σου και όχι για τον κάθε επίδοξο "ψαρά"

Γλαρένιες αγκαλιές

If...ιγένεια είπε...

Τρόπος έκφρασης όπως τόσοι άλλοι..

aparadektos είπε...

if.. igeneia!!! Ευχαριστώ που διάβασες όλα τα post μου! Πιστεύω να μην σε κούρασα, άλλωστε δεν είναι και πάρα πολλά! Θα σε επισκεφτώ σύντομα!

Τόσοι μπήκαν, αλλά πόσοι βγήκαν;